Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

26.04.2024r.

DIETA PODSTAWOWA

PIATEK

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2919 kcal Białko ogółem: 100.8 g Węglowodany ogółem: 332.25 g Błonnik pokarmowy: 33.43 g Sól: 26.24 g Witamina C: 128.34 mg Wartość energetyczna: 12237.85 kJ Tłuszcz: 134.41 g Węglowodany przyswajalne: 290.49 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 70.69 g Wapń: 999.32 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ