Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

25.04.2024r.

DIETA PODSTAWOWA

CZWARTEK

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2711 kcal Białko ogółem: 91.79 g Węglowodany ogółem: 353.28 g Błonnik pokarmowy: 35.35 g Sól: 16.05 g Witamina C: 115.33 mg Wartość energetyczna: 11366.64 kJ Tłuszcz: 109.01 g Węglowodany przyswajalne: 270.56 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 37.45 g Wapń: 843 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ