Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

10.05.2024r.

DIETA PODSTAWOWA

PIATEK

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2726 kcal Białko ogółem: 110.82 g Węglowodany ogółem: 327.61 g Błonnik pokarmowy: 27.61 g Sól: 25.85 g Witamina C: 114.72 mg Wartość energetyczna: 11450.65 kJ Tłuszcz: 118.47 g Węglowodany przyswajalne: 294.77 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 38.64 g Wapń: 1089.26 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ