Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

02.05.2024r.

DIETA PODSTAWOWA

CZWARTEK

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2523 kcal Białko ogółem: 90.97 g Węglowodany ogółem: 358.14 g Błonnik pokarmowy: 33.8 g Sól: 5.74 g Witamina C: 166.63 mg Wartość energetyczna: 10588.1 kJ Tłuszcz: 97.08 g Węglowodany przyswajalne: 306.48 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 25.19 g Wapń: 557.27 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ