Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

17.05.2024r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2879 kcal Białko ogółem: 114.88 g Węglowodany ogółem: 360.6 g Błonnik pokarmowy: 30.23 g Sól: 26.24 g Witamina C: 96.51 mg Wartość energetyczna: 12086.43 kJ Tłuszcz: 115.41 g Węglowodany przyswajalne: 316.25 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 39.76 g Wapń: 1093.1 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ