Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

12.04.2024r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna:2700 kcal Białko ogółem:139.76 g Węglowodany ogółem:325.37 g Błonnik pokarmowy:29.93 g Sól:16.92 g Witamina C:163.95 mg Wartość energetyczna:11333 kJ Tłuszcz:108.69 g Węglowodany przyswajalne:288.22 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem:41.23 g Wapń:1202.96 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ