Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

04.04.2024r.

DIETA PODSTAWOWA

CZWARTEK

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2396 kcal Białko ogółem: 79.15 g Węglowodany ogółem: 341.75 g Błonnik pokarmowy: 32.7 g Sól: 6.43 g Witamina C: 185.07 mg Wartość energetyczna: 9991.69 kJ Tłuszcz: 91.5 g Węglowodany przyswajalne: 765.8 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 29.63 g Wapń: 614.15 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ