Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

28.06.2024r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2474 kcal Białko ogółem: 115.07 g Węglowodany ogółem: 337.95 g Glukoza: 5.51 g Sacharoza: 44.36 g Skrobia: 203.29 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 36.28 g Wapń: 1105.27 mg Wartość energetyczna: 10403.55 kJ Tłuszcz: 81.1 g Węglowodany przyswajalne: 291.28 g Fruktoza: 5.87 g Laktoza: 29.1 g Błonnik pokarmowy: 32.65 g Sól: 25.66 g Witamina C: 112.89 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ