Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

28.03.2025r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2586 kcal Białko ogółem: 105.88 g Węglowodany ogółem: 320.66 g Glukoza: 5.63 g Sacharoza: 58.96 g Skrobia: 178.37 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 62.34 g Wapń: 934.47 mg Wartość energetyczna: 10869.04 kJ Tłuszcz: 102.68 g Węglowodany przyswajalne: 290.33 g Fruktoza: 5.43 g Laktoza: 28.52 g Błonnik pokarmowy: 23.6 g Sól: 4.91 g Witamina C: 73.56 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ