Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

25.04.2025r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2781 kcal Białko ogółem: 110.1 g Węglowodany ogółem: 321.96 g Glukoza: 4.33 g Sacharoza: 45.33 g Skrobia: 185.07 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 68.96 g Wapń: 1135.51 mg Wartość energetyczna: 11661.66 kJ Tłuszcz: 124.55 g Węglowodany przyswajalne: 280.23 g Fruktoza: 4.64 g Laktoza: 32.97 g Błonnik pokarmowy: 35.34 g Sól: 15.9 g Witamina C: 134.87 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ