Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

21.03.2025r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 3045 kcal Białko ogółem: 112.33 g Węglowodany ogółem: 346.51 g Glukoza: 3.91 g Sacharoza: 48.4 g Skrobia: 211.74 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 69.61 g Wapń: 1024.37 mg Wartość energetyczna: 12773.28 kJ Tłuszcz: 137.46 g Węglowodany przyswajalne: 308.37 g Fruktoza: 4.83 g Laktoza: 30.53 g Błonnik pokarmowy: 31.25 g Sól: 16.58 g Witamina C: 116.21 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ