Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

21.02.2025r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna:2837 kcal Białko ogółem:105.8 g Węglowodany ogółem:345.92 g Glukoza:3.86 g Sacharoza:48.18 g Skrobia:211.74 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem:65.76 g Wapń:993.47 mg Wartość energetyczna:11906.51 kJ Tłuszcz:117.58 g Węglowodany przyswajalne:307.78 g Fruktoza:4.78 g Laktoza:30.53 g Błonnik pokarmowy:31.21 g Sól:16.39 g Witamina C:114.16 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ