Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

20.06.2024r.

DIETA PODSTAWOWA

CZWARTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2319 kcal Białko ogółem: 91.92 g Węglowodany ogółem: 321.82 g Glukoza: 13.88 g Sacharoza: 72.19 g Skrobia: 113.21 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 31.06 g Wapń: 814.34 mg Wartość energetyczna: 9711.98 kJ Tłuszcz: 91.37 g Węglowodany przyswajalne: 234.73 g Fruktoza: 14.68 g Laktoza: 10.42 g Błonnik pokarmowy: 39.07 g Sól: 6.61 g Witamina C: 324.33 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ