Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

18.10.2024r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2861 kcal Białko ogółem: 113.11 g Węglowodany ogółem: 340.23 g Glukoza: 8.68 g Sacharoza: 47.39 g Skrobia: 175.79 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 62.11 g Wapń: 1073.29 mg Wartość energetyczna: 12009.52 kJ Tłuszcz: 124.6 g Węglowodany przyswajalne: 282.81 g Fruktoza: 10.05 g Laktoza: 30.53 g Błonnik pokarmowy: 37.57 g Sól: 15.76 g Witamina C: 130.06 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ