Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

18.04.2025r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2752 kcal Białko ogółem: 102.45 g Węglowodany ogółem: 349.34 g Glukoza: 6.14 g Sacharoza: 59.5 g Skrobia: 192.07 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 60.96 g Wapń: 1006.68 mg Wartość energetyczna: 11557.53 kJ Tłuszcz: 110.93 g Węglowodany przyswajalne: 303.49 g Fruktoza: 6.54 g Laktoza: 29.81 g Błonnik pokarmowy: 29.62 g Sól: 15.31 g Witamina C: 84.97 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ