Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

17.07.2025r.

DIETA Z OGRANICENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

CZWARTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Drugie śniadanie
Podwieczorek
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2332 kcal Białko ogółem: 82.79 g Węglowodany ogółem: 260.11 g Glukoza: 8.29 g Sacharoza: 20.92 g Skrobia: 159.88 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 40.17 g Wapń: 851.83 mg Wartość energetyczna: 9765.97 kJ Tłuszcz: 116.71 g Węglowodany przyswajalne: 167.12 g Fruktoza: 8.76 g Laktoza: 20.52 g Błonnik pokarmowy: 28.19 g Sól: 14.2 g Witamina C: 175.04 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ