Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

17.01.2025r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2801 kcal Białko ogółem: 101.29 g Węglowodany ogółem: 382.88 g Glukoza: 6.86 g Sacharoza: 84.94 g Skrobia: 191.78 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 69.92 g Wapń: 940.59 mg Wartość energetyczna: 11780.39 kJ Tłuszcz: 113.61 g Węglowodany przyswajalne: 349.48 g Fruktoza: 7.26 g Laktoza: 29.81 g Błonnik pokarmowy: 26.86 g Sól: 5.47 g Witamina C: 91.54 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ