Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

16.08.2024r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2617 kcal Białko ogółem: 113.54 g Węglowodany ogółem: 310.08 g Glukoza: 6.82 g Sacharoza: 23.93 g Skrobia: 171.9 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 44.56 g Wapń: 1290.32 mg Wartość energetyczna: 10974.5 kJ Tłuszcz: 110.03 g Węglowodany przyswajalne: 250.2 g Fruktoza: 7.67 g Laktoza: 28.48 g Błonnik pokarmowy: 29.72 g Sól: 26.37 g Witamina C: 161.88 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ