Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

15.08.2024r.

DIETA PODSTAWOWA

CZWARTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2045 kcal Białko ogółem: 82.38 g Węglowodany ogółem: 303.43 g Glukoza: 7.13 g Sacharoza: 46.68 g Skrobia: 173.56 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 29.75 g Wapń: 585.98 mg Wartość energetyczna: 8592.09 kJ Tłuszcz: 72.67 g Węglowodany przyswajalne: 265.35 g Fruktoza: 7.81 g Laktoza: 10.31 g Błonnik pokarmowy: 31.8 g Sól: 5.87 g Witamina C: 148.8 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ