Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

15.03.2024r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2862 kcal Białko ogółem: 110.46 g Węglowodany ogółem: 364.42 g Błonnik pokarmowy: 38.69 g Sól: 3.62 g Witamina C: 122.8 mg Wartość energetyczna: 12015.73 kJ Tłuszcz: 114.6 g Węglowodany przyswajalne: 312.68 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 39.13 g Wapń: 1158.07 mg Wartości odżywcze 42
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ