Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

14.11.2025r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2635 kcal Białko ogółem: 104.14 g Węglowodany ogółem: 306.64 g Glukoza: 6.87 g Sacharoza: 46.41 g Skrobia: 167.49 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 62.94 g Wapń: 1058.87 mg Wartość energetyczna: 11051.25 kJ Tłuszcz: 117.66 g Węglowodany przyswajalne: 265.4 g Fruktoza: 7.07 g Laktoza: 30.53 g Błonnik pokarmowy: 34.53 g Sól: 15.47 g Witamina C: 147 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ