Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

14.06.2024r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2669 kcal Białko ogółem: 115.91 g Węglowodany ogółem: 342.02 g Glukoza: 6.75 g Sacharoza: 46.36 g Skrobia: 200.03 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 37.64 g Wapń: 1139.22 mg Wartość energetyczna: 11206.95 kJ Tłuszcz: 101.31 g Węglowodany przyswajalne: 292.23 g Fruktoza: 6.97 g Laktoza: 29.1 g Błonnik pokarmowy: 35.76 g Sól: 25.8 g Witamina C: 122.83 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ