Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

14.03.2025r.

DIETA PODSTAWOWA

PIATEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2597 kcal Białko ogółem: 104.61 g Węglowodany ogółem: 323.7 g Glukoza: 8.97 g Sacharoza: 57.61 g Skrobia: 174.71 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 70.89 g Wapń: 985.56 mg Wartość energetyczna: 10918.5 kJ Tłuszcz: 107.19 g Węglowodany przyswajalne: 287.4 g Fruktoza: 8.66 g Laktoza: 29.81 g Błonnik pokarmowy: 29.89 g Sól: 15.14 g Witamina C: 90.7 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ