Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

14.02.2025r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2754 kcal Białko ogółem: 107.87 g Węglowodany ogółem: 337.36 g Glukoza: 7.44 g Sacharoza: 46.54 g Skrobia: 178.52 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 77.34 g Wapń: 1423.22 mg Wartość energetyczna: 11564.1 kJ Tłuszcz: 117.95 g Węglowodany przyswajalne: 295.68 g Fruktoza: 7.55 g Laktoza: 29.86 g Błonnik pokarmowy: 35.27 g Sól: 4.56 g Witamina C: 149.26 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ