Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

11.04.2025r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2689 kcal Białko ogółem: 111.43 g Węglowodany ogółem: 313.02 g Glukoza: 7.75 g Sacharoza: 46.54 g Skrobia: 154.21 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 79.86 g Wapń: 1435.42 mg Wartość energetyczna: 11292.05 kJ Tłuszcz: 119.79 g Węglowodany przyswajalne: 273.75 g Fruktoza: 7.87 g Laktoza: 30.58 g Błonnik pokarmowy: 32.86 g Sól: 15.74 g Witamina C: 159.88 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ