Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

08.02.2024r.

Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Drugie śniadanie
Podwieczorek
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2355 kcal Białko ogółem: 97.86 g Węglowodany ogółem: 297.23 g Błonnik pokarmowy: 31.56 g Sól: 17.34 g Witamina C: 193.15 mg Wartość energetyczna: 9880.14 kJ Tłuszcz: 112.17 g Węglowodany przyswajalne: 736.32 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 31.18 g Wapń: 723.23 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ