Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

07.03.2025r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2906 kcal Białko ogółem: 123.05 g Węglowodany ogółem: 345.94 g Glukoza: 3.89 g Sacharoza: 48.24 g Skrobia: 211.8 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 65.5 g Wapń: 978.53 mg Wartość energetyczna: 12197.5 kJ Tłuszcz: 121.15 g Węglowodany przyswajalne: 308.08 g Fruktoza: 4.83 g Laktoza: 30.53 g Błonnik pokarmowy: 31.46 g Sól: 18.76 g Witamina C: 118.5 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ