Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

04.04.2025r.

DIETA PODSTAWOWA

PIĄTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 2885 kcal Białko ogółem: 118.85 g Węglowodany ogółem: 355.16 g Glukoza: 3.94 g Sacharoza: 48.46 g Skrobia: 211.8 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 35.67 g Wapń: 959.18 mg Wartość energetyczna: 12106.37 kJ Tłuszcz: 116.38 g Węglowodany przyswajalne: 308.97 g Fruktoza: 4.88 g Laktoza: 27.9 g Błonnik pokarmowy: 31.61 g Sól: 16.2 g Witamina C: 120.55 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ