Program Pilotażowy "Dobry posiłek w szpitalach"

03.07.2025r.

DIETA Z OGRANICENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

CZAWRTEK

Pobierz TUTAJ jadłospis dla wszystkich diet

Śniadanie
Obiad
Kolacja
Posiłek nocny
Drugie śniadanie
Podwieczorek
Pobierz TUTAJ szczegółowy jadłospis
Podsumowanie: Wartość energetyczna: 1986 kcal Białko ogółem: 108.83 g Węglowodany ogółem: 242.99 g Glukoza: 7.56 g Sacharoza: 20.27 g Skrobia: 147.68 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 32.14 g Wapń: 926.23 mg Wartość energetyczna: 8286.47 kJ Tłuszcz: 76.69 g Węglowodany przyswajalne: 155.26 g Fruktoza: 7.85 g Laktoza: 22.8 g Błonnik pokarmowy: 26.49 g Sól: 13.76 g Witamina C: 151.84 mg
Alergeny: GLUTEN - GL JAJA - J RYBY - R ORZESZKI ZIEMNE - OZ SOJA - S MLEKO - ML ORZECHY - O SELER - SEL GORCZYCA - GOR SEZAM - SEZ DWUTLENEK SIARKI, SIARCZANY - DSS ŁUBIN - Ł SKORUPIAKI - SKO MIĘCZAKI - MIĘ